Khamis, 22 April 2010

TERKENA SUDAH

Kawan baru teman (fetty) telah berjaya tagged teman. So, sebelum teman mempekasamkan tagged ni, baik teman terus buat. Teman ni memang kalau bab nyimpan-nyimpan, memang sangat hebat sampai lupa trus simpan kat mana. haha...maklumlaa..usia dah makin meningkat.huhu..

[1] 3 Names in your inbox cellphone
Ayuyai..teman dah lama tak on handphone. Rasa-rasanya almost setahun. Nak cari simpan kat mana pun maleh. hp teman tak boleh guna di Korea. Tu antara benda yang teman telah pekasamkan. hahaha. Tapi sebab kena jawab soklan teman main ingat2 jelah yer.
1. Hubby
2. Abg. Azam
3. K.ina

[2] Your main ringtone?
Teman pakai bunyi kring kring tuu. Macam tipon umah plak rasanya....

[3] What U did at 12 last night?
Tengah cuba nak lelapkan mata..tapi susah bebeno...sambil pikir macam-macam perkara.
 
[4] Who was the last person[S] U went out with? Where?
Hubby dan anakanda2ku. petang tadi g tasik dan playground.

[5] The color of T-shirt you're wearing now?
Pakai baju sejuk warna grey. Pelik tul dalam umah pakai baju sejuk...huhuhu...sebabnya masih sejuk di seoul ni.
 
[6] The last thing you did?
Dinner anak branak.

[7] 3 of your everyday favourite items?
1. Peralatan memasak (sejak jadi chef sepenuh masa ni)
2. Laptop
3. Moisturizer.

[8] The color of your bedroom.
Wallpaper putih petak petak.

[9] How much money in your wallet now?
Wallet ni pun antara item pekasam. Lama dah tak digunakan. Maklumlaa...sejak tak keje ni guna wallet hubby jer...ekekek. Eh..tapi bila tengok ada duitlaa... KRW29000. Mokcik kayoo...hahaha.

[11] Your favourite song?
Kopratasa- Permata untuk isteriku

[12] What will you do next weekend?
Belum plan. kena tengok jadual hubby.

[13] When was the last time U saw Ur Mum?
waaaa....soklan yg tak sesoouuuai untuk perantau. Guna skype rasa-rasanya bulan 12 yang lalu. But my mum went here June last year.. sooo happy that time. takper2..dah tak lama dah teman nak balik malaya....


[14] Where is she now?
dikampung halamanku di Kampung Rambah, Pontian, Johor.
 
[15] When was the last time you talked to your parents?
Semalam tipon mak pasal nak balik kampung. Masa tu ayah takde kat umah. yihaaa...sronok.. sronok...nak balik kampung. nak balik kampung...

[16] Who is the last person that texted U?
Hubby thru skype. Masa tu hubby dalam kelas..hahaha...ngelat tul hubby ni. Lecturer ngajo dia chat dgn teman..jangan pecah rahsia haaa......
 
[17] Where did U have your dinner lastnight?
kat umah maa... Sejak duk korea ni, boleh kira dinner kat luar. Tapi kalau lunch, dah susah sket nak kira. hahaha.
 
[18] The last suprise you got?
28 Februari, hubby surprisekan hadiah jam tangan sebelum besday teman (1 Mac).
 
[19] Last thing U borrowed from ur friends?
skali lagi waaaaa..... takde kawan yang teman nak pinjam apa-apa duk kat korea ni..
 
[20] Who is ur BF/GF or husband/wife?
Pardon Munawar yang baik hati dan hensem banget....hihihihi

[21] What do you feel now?
Macam-macam ada....yang pasti tak sabo nak balik malaya.
 
[22] Wanna share with who?
semua orang.

[23] Who knows ur secret?
hubby laa yang banyak tau.

[24] They keep ur secret?
Of course.. Eh, ye ker yang?? boleh caya ker ni?? hihi....

[25] Are you angry with someone?
Idok ler pulok.

[26] What do you order at McD?
Teman suka spicy Mc D. Tapi tu teman order almost 2 years ago. Balik malaya nanti teman qada'. Tapi wujud lagi ker menu tu...hahaha.
 
[27] The last time you felt so sad?
Aiyoo....masa raya kot.

[28] What is your wish for tomorrow?
Moga menjadi manusia yang lebih baik dan dapat p makan kat Itaewon. hahaha. tu hubby yang ajak noooo...
 
[29] Who will U tag next?
Nak baper orang ek? Teman tag sama banyak macam fetty tagged lah yer.
As - Nihon
Anna - So Close 2213
Mek Su - Churalliya
Kak Farhanah
Rini - A Moment To Remember.

3 comments:

ANA FARHA berkata...

klu rajin nanti ahkak wat lah yer.. ;D

Putri_Aizat berkata...

hehe....tq ye...n nak kata nih...kita pun org pontian gak...haha...tak sangka...tapi area pekan nanas....

(^ . ^) berkata...

mak oii panjang nya tag dia..nor ana pn ada tag nor tau cuba selak2 blog ana..hehehehe

nnti ada masa ana wat ye..tqvm