Sabtu, 3 Januari 2009

DONGDAEMUN STREAM

Rasanya dah lama takde entry jalan-jalan dari bumi korea ni. Asyik-asyik promotion brooch..hehe... Agak bz dengan order yang diterima. So, tempat yang sering dikunjungi ialah Namdaemun Market. Terlanjur sekarang ni ada winter festival di Cheonggyecheong Stream (CS), malam semalam kitorang ni dengan penuh bersemangat nak pergi ke situ. Memang cun bila tengok gambarnya kat internet. So, bila dah surf internet camana nak ke tempat tu, kitorang dengan confidentnya naik subway(train). Sekali bila keluar dari stesen tu, kitorang dah macam Lost World of Tambun. Mana taknya, takde langsung signboard yang boleh membawa kitorang ke CS tu. Waduh2... ke kiri salah, ke kanan pun salah, so, redah jelah. At last jalan punya jalan.. sampai ke Dongdaemun Stream(DS). Actually DS ni kitorang dah penah g, tapi tak turun ke bawah. Just tengok dari atas, tu yang bila tak jumpa CS, kitorang menuju ke DS ni. Jenuh gaklah berjalan, rasa nak tanggal kaki. Sebenarnya DS dengan CS ni bersambung, tapi sebab CS ada special event, tu yang nak ke situ. Dahlah sanggup mengharung cuaca -5 celsius nii, tapi takpelah, nasib baik sampai gak DS, yang penting Iman seronok tengok air sungai tuuu...
Ni gambo masa tengah lost...hehe...


Palace ni ada kat junction dekat dengan DS. Tapi tak g dekat sebab dah penat. So, tak tau apa nama palace ni.

Nilah DS yang dimaksudkan.

Yang ni... eden pun x tau apa tah...hehe..


cantik sangat kan


Bila dah penat, balik tu kitorang singgah Coffee Bean. Ingatkan sejuk-sejuk ni pekena kopi panas, sekali beli Ice Blended laaa.... layaannn...



3 comments:

Akma berkata...

sesat de teman tak per... sesat xde teman tu susah..haha...

best tu...nak p nak p jugak... soon :p

Don & Nor berkata...

haah akma...tmpt tu biasa jer sbnrnya...tp sbb dah dijadikn tmpt rekreasi..tu yg jd cantik..tpyg best sgt2...air dia jernih

Che La berkata...

huih air sungai tu... best jer.... mesti sejuk gilerrrrr.....