Sabtu, 10 Januari 2009

ODUSAN UNIFICATION OBSERVATORY

6 Januari yang lalu kitorang ke Odusan Unification Observatory. Actually tempat ni adalah menara tinjau untuk jengok2 North Korea. Kalau-kalau ada sedara mara kat sana, bolehlah tengok dari sini..hehe..
Kitorang ke sana atas pelawaan mentor hubby (Kim). So..of course lah naik kereta Kim. Pelawaan sebegini memang dinanti-nantikan.huhu... Lagi pulak hubby dah nak habis cuti. Kenalah gunakan sebaik-baiknya masa yang ada ni.

Si cilik dua beradik dalam kereta Kim

On d way ke sana.
Setelah sampai..

Berlatarkan bukit bukau kawasan sekeliling.
Tengah teropong sedara ker tu??

Khusyuk Kim menerangkan mengenai model persekolahan di North Korea. Tu ada sorang student duk kat kerusi tuu...hehe

Model dalam rumah diorang.

Sungai ni lah yang memisahkan North & South Korea. Belah merah tu North Korea punya.


Hubby dan Kim bergambar di kereta orang lain..hahaha..(Kereta merah tu Kim suka sangat2)


On d way back, kitorang singgah di Provence Village. Ada macam-macam jenis restoran & masakan kat sini tapi dimiliki oleh 1 owner. Cantik2 bangunannya.





1 comments:

laily berkata...

puan..hehehe....anak nor muka pun dah mcm orang korea nie....kalo dah 3 tahun kat sana mmg jadik orang korea la gamaknya....