Rabu, 7 Julai 2010

SAYUNYAAA....

Salam siaran dari MALAYSIA.
Fuhh...legaa...dah kat negara sendiri pun. Alhamdulillah, arini dah masuk ari kedua keje.
Tapi sedih laa.... bila dah 2 tahun jaga anak sendiri, semua perasaan x best wujud bila terpaksa anto anak ke nursery. 1 Julai aritu dah mula anto Iman n Nasuha. Kena blajo hantar awal walaupun sebenarnya 6 Julai baru teman n hubby mula bertugas. Tiap-tiap ari anak menangis...secara automatik..moknya pun x mampu nak bendung perasaan sayu. Mungkin sebab Iman dah besar, perasaannya lebih tersentuh. Semalam dia ajak teman n hubby balik korea. Rasanya semalam paling sadis. Dia menangis dari balik nursery tu..merayu-rayu takmo dihantar kenursery. buatlah apa jer aktiviti untuk hilangkan ingatan dia pada nursery, bawak g playground, belikan jigsaw puzzle..g makan... sekejap jer ok, pastu Iman akan fokus balik pada nursery, merengek dan menangis. Tido malam Iman pun tak nyenyak, asyik terjaga dan merengek tetap ceritanya mengenai xmo g nursery.Maunya tak sayu kan. Kesian sebab dia kecik lagi.
Nasib baik Nasuha walaupun menangis, tapi bila dilekakan dengan benda-benda lain dia takkan teringat tentang nursery. Tapi, waktu pagi bila hantar n masa jemput waktu petang, dua-dua menangis.
Teman dah tak mampu nak citer panjangpanjang ni. Air mata rasa nak bergenang jer.
Mudah-mudahan anak-anak teman akan cepat serasi dengan cara hidup baru ni.
Waaaa....sedihhnyaaaa.....:(

6 comments:

mama3A's berkata...

huhu.. sedihnya... harap iman n nasuha cepat serasi..

su-ziz berkata...

siaannyer.. mungkin baru lg kot tu sbb dia terkejut.. kham pun kena kuatkan hati.. mgkin dlm masa 2 mggu dia akan menangis n menangis.. lama2 ok la tuu.. sabar yer.. anak k.su dulu pn camtu masa mula2 hantar ke nseri tp lps 2 mggu baru ok.

Asmara berkata...

Nor!!wah risaunya.. mesti jd kat anak saya plak kot. Kita dah lama bela dia kan balik mesia nanti sure susah sikit nk hantar org lain jaga. huhu.. sedih jugak ni.

Don & Nor berkata...

haah. mmg sedih menghadapi saat mcm ni. mmg kena kuat pun. smlm pun isu yg sama dibangkitkan anak2. cepatlah masa berlalu...

Don & Nor berkata...

haah..mmg kesian kat anak2. semoga kitorg semua tabah n harapnya cepatlah masa yg sukar ni berlalu...waaaa...

ann @ hatiberbunga berkata...

welcome back, dear!
hmm... mmg kesian, kan?
tambahan lg bila dorang xpenah lgsg berpisah & kena tinggal ngan org lain since kecik cm iman & nazuha tu.

teringat dulu masa Asyraf mula2 kena antar nursery.. mau 2 bulan jugak la dia nangis gitu. bila camtu, dgn mak2 nya skali nangis. wargh!! t[ skrg, dah 7 bln antar, ok dah la.. bila antar ptg, siap nyanyi2 lagu baru lg. cuma pagi isnin, harus sedey jugak la.. sbb cuti lama sabtu ahad. atau, Asyraf ni mmg super manja? hmm.. ntah!