Rabu, 16 Disember 2009

FAMILY DAY..


Esok seluruh kaum keluargaku akan berangkat ke Kuching, Sarawak. Seronoknyaa...jauh tu kali ni pi... ramai-ramai naik flight...macam kontinjen bola sepak dan bola jaring plak. Mana taknya, adik beradikku sahaja 10 orang, menantu 7 orang, cucu 30 orang. Tapi disebabkan kitorang kat sini, tak dapatlah nak join tahun ni..huhu...sadisnyaa.. Selain kitorang adikku, Hasanah pun tak dapat join sebab ada kursus yang tak dapat dielakkan. Anak sedara sulung(Yusof) pun tak dapat join gak. Kiranya kontinjen keluargaku kurang korum tahun ni. Tinggallah Mak, Ayah, 8 anak, 6 menantu dan 27 orang cucu. Selama 3 hari 2 malam mereka akan berkampung di Kuching. Takpelaa...yang penting, doa kitorang dari sini agar family day yang dirancang kali ni juga akan berjalan dengan jayanya dan seluruh keluargaku akan enjoy.
Yang penting...ENJOYYY..

Menyorot kembali kisah family day last year, masa tu aku baru 30 hari lepas bersalin Nasuha. Masih dalam pantang tu. Last year kitorang wat kat PD. Enjoy sangat sebab dapat berkumpul ramai-ramai, makan-makan, bbq, borak-borak, gelak-gelak, siap wat sukaneka tu. Mana taknya...keahlian ramai(masa tu cucu kedua(Syafinaz) jer tak dapat join) . Aku yang dalam pantang ni pun, kalau boleh nak join. Tapi disebabkan atas nasihat orang-orang yang lebih berpengalaman, aku jadi camerawomen jer masa tu.hihihi. Aduhh...bila teringat memori indah cam ni...rasa tak sabo nak balik kampung. InsyaAllah dipanjangkan umur dan murah rezeki, tahun depan dapatlah kitorang join family day. Tapi awal-awal lagi dah dapat tau maybe adikku yang bongsu, Azzah susah nak join sebab akan melanjutkan pelajaran ke Australia bermula bulan Februari tahun depan. Manalah tau kan, tetiba masa tu dia dapat cuti, lagi syiok rasanya. Then mana tau, ada jodoh, tambah plak ahli keluarga kami kalau Abang Azam n adikku Hasanah melamar dan dilamar orang. Amin. Best-best..sangatlah bestnya..hihi.

Kat bawah ni sekitar family day last year kat PD.



Breakfast...


Sukaneka bermula..






Mak pun kena main gak...hihi




Berendam lepas dah penat bersukaneka...


Dinner + BBQ


Ayahanda membacakan doa...






Anak-anakku...










My BIG HAPPY FAMILY....

3 comments:

ceni therebeq berkata...

wahhh besh sungguh kompul reramai ni. Memang tak dinafikan buat family day ni memang sonok. Tapi family day kuarga akak taklah seramai ni sbb ramai lg adik badik yg belum berkuarga...

Don & Nor berkata...

haah kan kak...tulah untungnya bila family beso ni...meriah sungguh bila semua berkumpul..

safa berkata...

wahhhhhhh idea yang menarik tuk di praktis...cam family day opis lak yer siap sukaneka...heheh