Rabu, 22 Disember 2010

CRUISE@MINES

Macam best jee g cruise ni kan. Tapi.... takde yang menarik sangat. Takpelaaa...yang penting anak-anak happy..

Alkisahnya ada promoter jual buku voucher sgala bagai aktiviti yg boleh dilakukan kat mines. Maybe kengkawan pun ada beli gak buku voucher ni. Hubby pun belilah 2 buku bagi memudahkan kitorang beraktiviti bersama. 1 buku voucher tu RM40 jee. Murah n berbaloi dengan tawaran voucher yang ada dalam tu. Tu kisah buku je yer..belum lagi menggunakannya. Kita lihat adakah betul berbaloi...atau ikan kekek mak iloi-iloi sahajaa.

Untuk Iman(4 tahun) dia bgtau boleh dapat diskaun kalau beli tiket direct kat kaunter. Nasuha plak x payah bayoo. Tu pasal hubby beli 2 buku jee. Aktiviti pertama kitorang dah buat aritu, p main bowling. 1 round free...tapi mana nak puas kan..tambahlah 1 round lagi. Sila bayar sendiri yeee.

Last weekend kitorang g cruise plak. Rupanya dia ada 2 tasik daaa. Dalam voucher, dia bg g kat tasik yg kecik jer(south lake). Pastu yang x baper syioknyaa tu, harga tiket Iman 25 hengget. aiyak..mahalnyaaa... Kalau dikira-kira...harga kitorang lebih murah dari Imanlaaa... kalau tau, baik beli 3 buku. haish...sudah terkena disitu. Takde pun diskaun. Maybe yang dimaksudkan promoter tu ialah harga kanak-kanak lebih murah.


Takpelaa... lepas ni guna strategi seperti yang telah dimesyuaratkan bersama hubby. Oklah...kita tengok apa yang ada kat tasik kecik nii....




Antara haiwan yang dibayar gaji untuk menghiburkan pengunjung...hihi



Eloklah plak dia duk jer kat situ...


Boleh bagi makan kat swan n ikan. Beli makanan dia RM3 sebungkus. Tapi kitorang tak beli. Kebetulan rakan secruisean kitorang yang sama-sama beli buku voucher tu beli sebungkus. So, sebab haiwan yang nak makan tak banyak, kitorang share beramai-ramai pun tak abih guna makanan tu.



rakan secruise dan 2 orang anakandanya.

Rumah syeikh fadzil mantan menteri apa tu dulu...nama tu pun x sure ejaannya. Syiok tuu..hadap tasik n ada bot sendiri...

Umah bos Mines. pun besaq gak.





Lepas lunch kat mines, nak balik umah teruslah kononyaa...skali anakandaku request nak g giant plak...huhuhu.. Layankan jelaaa...


5 comments:

- zuriey - berkata...

tak pernah naik..kena try ni

chekpid berkata...

biawak tu banyak kt blakang umah kampung ai..mari lah wat lawatan..heeee

Nini Hartini berkata...

saya jd seram nk naik boat ni lepas dgr cerita tasikni berhantu. haha

mcm budak2 betul perangai

Suhaila Aziz berkata...

aritu kak su gi gak bawak anak2.. tapi cam sekejap sgt je kan... ank kak su yg besar tu pun cam tak puas je lagi..

mama3A's berkata...

anak2 akak kalo gi mines mesti ajak naik.. tapi tiket dia mahal sgt la... huhu... tgu la dulu... ngeee...