Jumaat, 1 Oktober 2010

ACCIDENT DEPAN MATA

Pernah tak kawan-kawan alami perkara ni??huhu...takuuuttt...sedih..semua ada. Dulu bumper keta teman pun penah dilanggar dek kancil. tapi sebab kancil yang langgarkan, so, xdelah keta teman ni cedera teruk. keta kancil tu yang kemek depannya. Pastu dia mintak teman bayo...ada ker patut...dah dia yg salah p langgar, teman plak nak kena bayo...oo...tidak..teman tau dia sajer gertak..sebab teman sorang masa tu...siap kata dia tu keje kat balai polis... ni mesti kes takmo bayo kat teman..tu yg konon nak takutkan teman, ada teman heran...jgn harap. Teman ajak dia p report polis...sebab teman tau teman tak salah..kalau betul dia keje kat balai polis..lagi senang, boleh dia tunjuk jln kebalai polis tu. Tapi takmo...last-last..teman pun maleh story panjang sebab teman nak g opis ms tuu...teman bagi dia chance jelaa. haish...citer lain dah ni....
Berbalik ke cerita asal...teman ni kluar awal..kul 6.30 pagi dah kluar,so on d way g opis pg td..tetiba bunyi DUUMM..perkara tu macam prasan x prasan jer. sebab kan tengah gelap-gelap terang gituu... Skali nampak lembaga bergolek2...dengan motor dan barang-barang...pastu nampak mamat tu terhuyung hayang berjalan ketepi. Teman x sure...dia dilanggar lori atau dia yang melanggar belakang/sisi lori. Pastu teman pikir, klu dia dilanggar lori, mesti dah penyek dan x boleh bangun kot kan. Lori tu plak sangat panjang. Teman rasa, pemandu lori tu pun x prasan yang ada objek melanggarnya. Atau dia prasan...tapi dia pun x sure...dari mana datangnya arah bunyi yang kuat tu. Lori tu trus jee. Teman pun macam tak tau nak pikir..patut berhentikee...terus kee...sebab masa tu tengah laju. kejadian tu berlaku dilorong paling kiri, teman plak dilorong tengah. Sambil pikir tu..keta teman dah meninggalkan tempat kejadian, teman cuma harap adalah insan yang dibelakang-belakang tu akan sudi membantu.
Teman sebenarnya syukur gak sebab dia blh bangun walaupun teman tak tau kalau lps tu dia trus rebah smula. tapi teman takut sangat sebab barang-barang dia habis bergelimpangan kat jalan tuu... dan bunyi yang kuat tu..teman rasa kompom perlanggaran tu kuat.

3 comments:

Chekpid berkata...

adoyai...yg itu la tak sanggup nk hadapi..boleh terbayang2 kan. dulu pernah juga alami macam tu..tgh mamai tgu bas kul 6.30pg, ada bas kilang langgar seorang lelaki depan mata & meninggal...uishh trauma!!

- zuriey - berkata...

accident dpan mata?? pengalaman hebat tue..bukan senang nak dapat..tapi mesti ngerikan tgk

soclose2213 berkata...

kusss semangat kan..=.=

nor sejak balik mesia ni naper tak update mcm dulu2..nge nge

ada award..=.=