Isnin, 15 Februari 2010

SEOULLAND..WEEKEND YANG SYIOK....

Weekend ni memang syiok. Hubby cuti panjang sebab lunar year sampai ari senin. Then selasa hubby cuti lagi sempena penubuhan KAIST. Bila cuti panjang macam ni, jadual jalan-jalan mesti kena ada punyaa....yahuu.... Plan A: Hari sabtu nak g seoulland. Skali snow turun dari khamis tak berenti sampai pagi sabtu tu. Walaupun snow turun banyak ari, tapi sebab renyai. takdelah bertimbun-timbun macam sebelum ni. So, kena guna Plan B sebab kalau g time snow ni...kurang aktiviti yg dapat dilakukan. Kalau kat Malaysia tu kiranya macam time hujan laa...  So, hari Sabtu tu just jalan-jalan ke shopping kompleks n bawak anak-anak main kat indoor playground. Masa dah nak sampai umah tu, snow dah berenti, bawak plak g playground dekat dengan umah. sempat gak main perang-perang snow ball anak beranak. hihi...
Hari Ahad baru g seoulland. dari rumah lebih kurang sejam setengah naik subway. Sampai sana lebih kurang jam 11 pagi. Kagumnya masa tu bila keluar-keluar dari subway stesyen tu, tengok pemandangan gunung ganang n kawasan lapang yang dilitupi salji. Subhanallah.





Jalan kaki lebih kurang 10 minit, sampai ke stesyen tram untuk ke Seoulland. Dari situ, kalau nak jalan kaki ke seoulland pun boleh. Tapi bila dengan anak-anak ni, jadi lenguh kaki kalau baru jalan sket pastu dah minta gendong. So, baik naik tram jelah. bayaran pun tak mahal.
kat depan stesyen tram.

menghayati pemandangan dari atas tram


Akhirnya sampai kat Seoul Land.










Biasa dengar 3D..tapi kali ni 5D show...


nasuha nangis...takut naik berdua jer dengan abang...at last..abang naiklaa sensorang. bila abang dah sorang, half way...abang pun menangis gak...hahaha....




merempit??







Kat bawah : must see(^-^)



Esok nak g mana ek?? fikir dan terus berfikir....ahaks...

6 comments:

So Close 2213 berkata...

salam..hi bleh tanya ni ke yg dok Rambah pontian tu..xingat la nama penuh..

churalliya berkata...

berjalan je tau? jeles..

Don & Nor berkata...

so close: betulllah tu sy org rambah. Nama penuh Nor Khamsatun Suboh...hihi
mek su: masa nilah nak pulun jalan. balik m'sia nanti nak kena jalan dlm opis jee..tu pun klu dpt jalan..klu x duk ngadap pc jerlaa...

So Close 2213 berkata...

betula tu anak ckgu suboh la ek..maila blog sy..*sigh*

Kherun berkata...

kham.... seb baik ringan.... buleh didokong2 lagi....hihihi

Cam tak ramai pengunjung je kat situ... sbb sojuk agaknya...

Don & Nor berkata...

kak kherun....nasib baik duk kat korea..klu kat m'sia..kompom x larat nak dukung...sbb duk sini dah kurus sket...huhu...
mmg x ramai org pun sbbnya public holiday yg pjg...ramai balik kg cuti raya cina... waktu g ni dia bg special rate 4 foreigners.. maybe sbb dia tau waktu ni local people dah takde kat seoul...hihi...