Rabu, 18 November 2009

PENGHUJUNG AUTUMN DI SEOUL FOREST

Sabtu lepas kitorang ke Seoul Forest sebab tengok forecast, cerah, suhu below 10 celcius. Sabtu n Ahad sebelumnya nak p tapi ujan plak masa tu, tu yg gi sabtu lepas tuu. Sekali sejuknyaa maaa... geletaqq. Tapi kalau tak p minggu ni. winter dah nak menjengah. pokok dah togel, kurang kaler kali..
Sampai seoul forest masa tu matahari tak terpacak lagi...bila angin bertiup...huiyoo..rasa nak menyorok dalam baju. dahlah tak bawak mafla...bila nak cakap...rasa macam perkataan kluar pun tak baper nak betul sebab mulut dah kebas.
Seoul forest ni beso, tapi sebab masa tu sejuk geletaq..ditambah pula waktu siang yang semakin singkat, so, pergilah mana-mana yang sempat jer. Iman n Nasuha plak bila dah jumpa playground, takmo berganjak ke tempat lain.

























Sebelum balik rumah, sempat singgah kedai kebab. Chicken Kebab Hoegi ni memang mabeles. Tiap-tiap minggu beli...hihi. Gambo kat bawah ni teman duk dalam kedai. Sebelum ni, tak pernah masuk dalam kedai ni. Biasanya tunggu kat luar je. Ni semuanya kerana kurang daya ketahanan menghadapi angin dan suhu sejuk.


Hero hindustan tuuu yang wat kebab.

Sampai-sampai kat umah jer, tengok diluar rumah dah ada box beras yang hubby order sehari sebelumnya. Kali ni order 50KG sebab bajet-bajet untuk sampai nak balik malaysia nanti. Mesti korang pelik kan..macam nak buat kenduri. hihihi. Sebelum ni order 60KG. dah nak abih pun. Tu yang order lagi tuu. Kitorang kat sini takde kereta, tu yang kalau order kena sekali banyak. Kalau beli sikit-sikit, mahal dan leceh nak bawak. At least bila beli banyak, diorang deliver ke rumah. Tapi kena chargelaa. But still murah berbanding beli sket-sket.





Habis daaaa.....

4 comments:

ceni therebeq berkata...

Banyak tul stok beras tu...kham masih berjuang di sana, maskjask dah sampai mesia dah...

Dalam hutan tu tak dak tempat air terjun ker macam dlm hutan kat mesia ni?

Don & Nor berkata...

tulah tuu....mmg kena beli beras trus byk2...bajet smpi nak balik m'sia 4 good.
syiokkan kak mask dah smpi dibumi m'sia terchentaaa...
hutan tu rs2nya xde ayor terejun..tp klu ada pung..blh tgk jee...tgh2 sejuk ngeleding ni..ngeri nak sentuh air.

Kherun berkata...

akk dh lame x jengah blog sendiri, apatah lg blog org.... dh mkn cantek blog cik kham ni haaaaa.....

kham bila balik????

Don & Nor berkata...

hihi..thanx kak yun..
InsyaAllah pertghn thn dpn balk...bulan baper x sure lg...