Khamis, 12 November 2009

NASI IMPIT


Ni bukan citer resepi nak wat nasi impit. Eh..kena ada resepi ker klu nak wat nasi impit??(chef tegar sila jawab)haha... Tak kisahlah tu..yang penting, teman memang failed membueknyaa.
So, ni story pasal nak makan nasi impit. InsyaAllah family teman kan nak datang bulan depan. So, duk pikio-pikio, takdelah lagi nak suruh depa pos barang dari m'sia sebab list barang(termasuklan nasi impit segera) memang dah siap dah untuk depa tolong bawakkan masa ke sini nanti..huhu. Stok nasi impit kat umah ni plak, memang dah lama diselosaikan. Macam-macam makanan yang teman dah buat dengan itu nasi impit.
Terlupa plak yang kita ni nak sambut raya aidiladha tak lama lagi. Tapi sebab setakat kami anak beranak jee...cadangnya, tukar menu lah raya kali ni. takyah makan makanan asasi raya. Alhamdulillah, dapat plak perkhabaran kawan nak datang berziarah kerumah kitorang masa raya tu nanti. So, kenalah tukar berbalik kepada menu asasi raya tuu..
Last week suh adik pos nasi impit. Siap-siap pesan jangan bubuh barang lain sebab tau dah memang kompom mahal kos pos tu. Hari senin aritu selamat sampai. Iman pun dah rindu nak makan nasi impit so, hari selasa siap-siap dah rasmikan terus wat soto. Thanx kat adik tolong beli n poskan yee. Itu jelah pun citernyee...hihi..


Model sepenuh masa bersama nasi impit.

1 comments:

ceni therebeq berkata...

Nak resepi nasi impit? Adaaa... Zaman belajar dedolu mokcik pernah buat tau, masa tu nasi impit segera belum pemes lagi..

Nak buat nasi ni kalu ikut style mak mokcik buat dlm periuk jer tapi kalu ikut style opah mokcik buat dlm upih tau. Kat kay el ni mana la nak cari upih tu.. yang ada upin dan ipin jor..