Ahad, 15 Mac 2009

ANAKKU IMAN HAKIMI...

Kali ni aku nak cerita skit tentang anak sulungku Iman Hakimi. 11 Mac lepas genaplah umurnya 3 tahun. Semoga Iman jadi abang and anak yang soleh..aminnn. Kekadang tu kesian plak tengok dia sebab takde kawan untuk dia bermain selain adik, ibu n abahnya. Itupun selepas aku melayan si cilik or selepas abahnya balik dari sekolah. Nak dijadikan cerita, kat dalam rumah nilah tempat dia bermain dengan segala macam benda dari LEGO sampailah kotak bungkusan yang kitaorg terima dari Malaysia tu. Box tu digunakan sebaik-baiknya oleh Iman. Dia jadikan lorilaa...then kalau sambung panjang-panjang dengan beberapa box yang lain akan jadi trainlaa...memang asyik kalau tengok dia main. Kadang-kadang dimasukkan Nasuha dalam box yang kecil dan dia tolong tarik. hehe...katanya macam main kat snow.


Adalaa satu hari tu..seperti biasa bila hubby pergi kelas petang, aku akan tidokan Nasuha (sbb mmg dah waktunya dia nak tido) while si Iman dok leka main dengan boxnya. Suddenly, bila aku toleh, tak nampak plak Iman ni. Tapi ada dengar nafas berbunyi. Rupa-rupanya...saksikanlah sendiri...hehe.

Punyalah penat, sampai tertido dalam kotak...

5 comments:

ceni therebeq berkata...

adus keciannyer.. penat sungguh tuh si iman ni, lentok baik punya dlm kotak...

Kherun berkata...

chumilnyer tetido dlm kotak....

Don & Nor berkata...

itulaa anak bujang kuu...

mommy anis berkata...

cumilnyaaaaaaa....

sian dia...tak pe...setahun jek lagik....sabar ye bangg...

Selly & Buke berkata...

cian die.. tp cumil.. time anak2 tido nie syahdunya tgk muka diaorang kan... muka yg takde dosa lagi..