Isnin, 24 Ogos 2009

BERBUKA PUASA APA TU??

Memang takde bazar ramadhan, simpanlah angan-angan nak main tunjuk-tunjuk tuuu. Takde jugak berbuka puasa direstoran mau pun di hotel(echeh..macam kayee nooo nak berbuka puasa kat hotel). Itulah kisahnya bila berpuasa di negara orang. huhu...
Tapi InsyaAllah..banyak sangat manfaatnya bila kena masak sendiri ni. bukan ker beruntung bagi sesiapa yang menyediakan juadah berbuka puasa ni kan. Betul tak?? apatah lagi untuk familyku sayang(eh...macam pernah ku dengar ini ayat...tapi dimana yaa...hihi...~kak yun sengih2 ler tu...).Dan yang paling penting, takdelah semakin bermaharajalela M ku ini...
Semalam terlebih rajin sket. berjaya buat soto n cek mek molek. Dengan bantuan hubby, copek beno kojo den siap eh. Iman n Nasuha plak...sebelum siap sepenuhnya, dah tolong rasmikan dulu. Takpelah, tukang rasa. Bila ditanya...jawapannya...sedaaappp jee..

Bilalah ibu nak bagi supnya niii.....


Anak daro den posing tepi hidangan. En. Peanut x sempat interframe dlm gambo ni.


Dah baca doa ker belum tu??hihi...

Nak citer tu jelah. Rasanya, perasaan berpuasa kat sini, lebih kurang sama dengan di Malaysia. Cuma bezanya, takdelah dapat balik kampung berbuka puasa dengan family, takde bazar ramadhan, tak dapat terawih n moreh di masjid dan dikesudahannya...berayalah kami di sini...huhu...yang tu sadisnya lebih. Tapi aku yakin, dimana bumi dipijak, disitulah kita tetap perlu menjalankan amanah yang telah ditentukan Allah untuk kita dengan sebaiknya. InsyaAllah berbahagialah kita sebagai hambanya. Semoga ramadhan kali ini sempurna buat kita semua. Amin.

6 comments:

impianku berkata...

Salam...
akak dapat rasa kesedihan tu..akak pun terasa nih wpun x la sejauh mana..kekangan masa pulak...xper minggu depan nk balik berpuasa ngan mak...sabaq no...dugaan...

Selly Buke berkata...

hmm... sedapnya nampak soto tu... selamat berpuasa di rantauan...

ceni therebeq berkata...

Selamat berpuasa diperantauan...

Mokcik nak habaq kat Kham, semalam mokcik baca paper kosmo ada kuar gambar Kham sekuarga ala dlm kolum yg ucap selamat ari raye...

Don & Nor berkata...

thanx semua....
kak cheni: cayalah kak...kitorg pun baru pg td prasan gambo dah kluar kat kosmo online..hihi.

sim berkata...

selamat berpuasa di perantauan...

lieygienisnia berkata...

salam..
slmt b'pose.. rajin kak kham masak kannn... jgn sidis2 ek..tahun dpn dh leh rayer kt cni kan.. gEe ader jumpe ucapan rayer perantauan kak kham & family kt paper cosmo... comel si kecik tue ek...